`·.¸¸.·¯`··._.· (حنيــــــــــن الليل) `·.¸¸.·¯`··._.·
اهلا سهلا بك زائرنا الكريم اذا كنت عضو معنا بالمنتدى فيسعدنا ان تقوم بتسجيل الدخول واذا لم تقوم بالتسجيل معنا من قبل فيسعدنا ويشرفنا بأن تقوم بالتسجيل معنا بالمنتدى وبدء المشاركات.

شكرا لك
`·.¸¸.·¯`··._.· (حنيــــــــــن الليل) `·.¸¸.·¯`··._.·
اهلا سهلا بك زائرنا الكريم اذا كنت عضو معنا بالمنتدى فيسعدنا ان تقوم بتسجيل الدخول واذا لم تقوم بالتسجيل معنا من قبل فيسعدنا ويشرفنا بأن تقوم بالتسجيل معنا بالمنتدى وبدء المشاركات.

شكرا لك
`·.¸¸.·¯`··._.· (حنيــــــــــن الليل) `·.¸¸.·¯`··._.·
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةأحدث الصوردخولالتسجيل

 

 محشى الكرنب

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Shawty




عدد المساهمات : 304
نقاط : 905
تاريخ التسجيل : 30/09/2010

محشى الكرنب  Empty
مُساهمةموضوع: محشى الكرنب    محشى الكرنب  Icon_minitimeالخميس سبتمبر 30, 2010 9:48 am

محشى الكرنب من مطبخى ياله شمروا الاكمام وتعالى سووه وفرجونى الشطاره
هلا بيكم اخواتى

بنعمل اليوم محشى الكرنب او الملفوف كما تسمونه

هو سهل جدا والاعتماد الاصلى فى الطبخه هى تقطيع ورق الكرنب وسلقة


بنجيب كرنبه حسب الحجم اللى تبيه

وبعلمك شيئ لما تيجى تشترى دوم تضغطى على الكرنبه فى الوسط لو لقتيها طريه وبتنضغط معاكى اشتريها لانو ستجدى الورق سهل جدا فى فى فكه من بعضة و تقطيعه ولو لقتيها جامده ماتشتريها لانك ستجدى ورقها من الداخل متشابك ومتعب جدا عند السلق والتقطيع

المقادير

2 بصله مقشره + 3 حبات طماطم مقطعه نصفين + ملعقه كبيره سمن + قليل من الزيت + ملح وفلفل



3بقدونس و2شبت وحزمه كسبره خضراء + 2 معلقه صلصة



ارز منقى ومغسول وهذا بيعتمد كميته على حجم الكرنبه


الطريقه

اول شيئ خدى الكرنبه وضعيها فى حوض المطبخ وافتحى عليها مويه ساخنه من الحنفيه لمده دقائق

لانها حاتسهل عليكى نزع ورق الكرنبه من بعضه

وتاخذى ورقه ورقه وتقطعى العرق الصلب اللى فى المنتصف وبالعرض تقطعيها شراح طوليه
وترصيها فوق بعض

احضر حله بها مويه وضعى عليها قليل من الكمون والملح واتركيها تغلى على النار

ضعى جزء جزء من ورق الكرنب للسلق دقائق وتنشليه بعد ماتصفيه من المويه وماتطولى المده حتى ماينهرى الورق ويتقطع منك عند اللف



حضرى الخلطه

قطعى البقدونس والشبت والكسبره الى قطع صغيره

ابشرى الطماطم والبصل


وضعى كل المقادير على الرز المنقى مع الزيت والسمن والملح والفلفل وصلصه الطماطم واخلطيهم ببعض





احضرى حله وافرشيها بورقتين من ورق الكرنب المسلوق المهم تبطنى قاعده الحله

خذى شريحه من ورق الكرنب وقطعيها قطع صغيره تقدرى تلفيها

وتضعى قليل من الخلطه وتبتدى تلفى الورقه

اما على طبق

او

بين الاصبعين اللى بعد الابهام السبابه والوسطى

وابتدى ترصى الكرنب الملفوف صفوف لغايه ماتخلصى الكميه


احضرى كوب من مرقه الدجاج وضعيها فوق الكرنب واكمرى الحله بطبق وغطيها بالغطاء بتاعها وسويه على نار هادئه الى ان ينضج



واقلبيه فى طبق التقديم وقدمى معه اما فراخ محمره او لحمه بوفتيك او اى شيئ ترغبى فيه من الطيور

وبالهنا والشفاء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
محشى الكرنب
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
`·.¸¸.·¯`··._.· (حنيــــــــــن الليل) `·.¸¸.·¯`··._.· :: منتديات حواء= نسائيه بنات, حريم, الطفل, الاسره منتديات اجتماعيه, ثقافه زوجيه :: اكلات و اطعمة عربية ماكولات منوعة food-
انتقل الى: